Cum a ajuns parcul acvatic din Brașov, ce se întinde pe 3 hectare, o ruină. „Ne propunem ca în acest an să finalizăm investițiile"

Într-unul dintre cele mai frumoase cartiere din Brașov, cartierul Noua, se află un teren de 32.000 de metri pătrați care, în urmă cu 18 ani, era promițătorul loc al unui parc acvatic. Astăzi, însă, această zonă este doar o ruină, cu piscine și tobogane abandonate, amintind de o afacere eșuată ce nu a reușit să aducă prosperitate și bucurie locuitorilor Brașovului, scriu cei de la Observator News.

Terenul care, în urmă cu 18 ani, era promițătorul loc al unui parc acvatic.
Terenul care, în urmă cu 18 ani, era promițătorul loc al unui parc acvatic.

Un început promițător

Totul a început în 2007, când Primăria Brașov a semnat un contract cu două firme din Constanța pentru construcția parcului acvatic, promițând un loc de distracție de peste trei hectare, care să atragă atât brașoveni, cât și turiști din alte colțuri ale țării. Terenul a fost pus la dispoziție de către autoritățile locale, iar investiția părea una de succes, având în vedere entuziasmul și promovarea inițială.

Parcul trebuia să fie o destinație turistică și recreativă majoră, cu piscine, tobogane, locuri de relaxare și plajă, oferind o alternativă pentru locuitorii orașului și pentru cei aflați în vacanță.

Ce s-a întâmplat în urmă cu 18 ani?

Cu toate că proiectul părea promițător la început, lucrurile au început să meargă prost încă din 2015, la opt ani de la inaugurarea parcului. Afacerea s-a transformat rapid într-un eșec financiar, iar autoritățile locale au început un proces pentru a recupera terenul și a rezolva litigiile legale. Între timp, parcul acvatic s-a degradat, iar echipamentele, piscinele și toboganele au ajuns într-o stare de paragină.

Timp de mai mulți ani, terenul a fost abandonat, iar autoritățile și locuitorii Brașovului au asistat la o degradare rapidă a unei investiții care ar fi putut să aducă prosperitate orașului. În loc să fie un loc de relaxare și distracție, parcul a devenit un simbol al eșecului administrativ și financiar.

Litigiile și procesul cu firmele responsabile

În 2015, Primăria Brașov a deschis un proces pentru a anula contractul cu firmele care au construit parcul. După câțiva ani de instanță, în 2022, autoritățile au obținut victoria, iar Curtea de Apel din Brașov a dispus ca terenul să fie recuperat și folosit în alte scopuri. Acum, la 18 ani de la debutul acestui proiect, lucrările de demolare a toboganelor și echipamentelor sunt în plină desfășurare.

Deși autoritățile și cetățenii din Brașov sunt dezamăgiți de cum s-a ajuns la acest punct, există și planuri pentru viitor. Primăria intenționează să transforme terenul într-un parc verde de agrement, destinat tuturor vârstelor. „Ne propunem ca în acest an să finalizăm investițiile și să predăm acest spațiu cetățenilor municipiului Brașov”, a declarat primarul George Scripcaru, evidențiind planurile de revitalizare a zonei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle, Kate Middleton jpg
elk 7587415 1280 jpg
baiat  jpg
Festivalul Internațional de Film de la Cannes, foto Shutterstock jpg
arnav daga carti joc jpg
fructe piata jpg
Saint Malo, Franta, foto Shutterstock jpg
houses 7900142 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net