Orașul din Europa care vrea să dea afară imigranții din România și Bulgaria: „Trebuie să părăsească țara”

Sören Link, primarul orașului Duisburg din Germania, a lansat un apel ferm către autoritățile germane pentru măsuri urgente în fața fenomenului migrației din România și Bulgaria.

Primar din Germania, atac dur la adresa imigranților din România și Bulgaria / FOTO: Pixabay
Primar din Germania, atac dur la adresa imigranților din România și Bulgaria / FOTO: Pixabay

Soren Link susține că unii imigranți din aceste țări profită de sistemul de asistență socială al Germaniei, fără a contribui activ la economie. Primarul a cerut Guvernului federal reforme rapide și controale mai stricte pentru a combate acest fenomen.

Într-o postare pe Instagram, Link a adus în discuție un articol din publicația Welt, care analizează migrarea către orașele din zona Ruhr, inclusiv Duisburg și Gelsenkirchen. Potrivit primarului, nu toți imigranții contribuie la sistemul social german, iar unii folosesc portițe legale pentru a obține beneficii sociale semnificative.

„Oamenii lucrează aproximativ cinci ore pe lună pentru a câștiga 175 de euro. Pentru acest salariu minim, au dreptul la beneficii sociale suplimentare. Asta caută. Pot aduce cu ușurință pentru o familie de șase persoane un venit de până la 2.700 de euro pe lună”, a declarat Sören Link.

Tot mai puțini români au locuri de muncă legale în Duisburg

Primarul a precizat că problema nu este generalizată, ci se referă la anumite grupuri de imigranți din sud-estul Europei. Conform datelor publicate de Welt, doar 17% dintre cei aproximativ 26.000 de români și bulgari care locuiesc în Duisburg au locuri de muncă cu contribuții la asigurările sociale. În Gelsenkirchen, procentul este chiar mai redus, doar 13% dintre cei 12.000 de imigranți fiind angajați în mod legal.

„Oricine intră în Germania în cadrul liberei circulații a lucrătorilor trebuie să își câștige existența pentru sine și familia sa - altfel trebuie să părăsească țara”, a declarat Link.

Primarul a propus, de asemenea, majorarea pragului minim de venit necesar pentru a beneficia de ajutoare sociale și a cerut autorităților acces liber la datele celor suspectați de fraudă, pentru a facilita identificarea acestora și, dacă este cazul, expulzarea lor.

Teama de creșterea influenței extremei drepte în alegeri

Aceste declarații vin într-un moment de tensiune politică, cu doar câteva luni înainte de alegerile din landul Renania de Nord-Westfalia. Partidul de extremă dreapta AfD câștigă teren, iar în Duisburg, AfD s-a aflat aproape de o victorie în alegerile recente, ceea ce a amplificat presiunea asupra autorităților locale să adopte măsuri ferme.

„Problema este cunoscută și mă bazez pe noul guvern federal să ia măsuri acum”, a conchis Sören Link, referindu-se la învestirea recentă a lui Friedrich Merz ca nou cancelar al Germaniei.

Ca răspuns, liderii locali au solicitat intensificarea controalelor la frontieră pentru a preveni intrarea infractorilor în țară și pentru a stopa migrarea voturilor către partide extremiste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
MH17 rusia jpg
avocat bogdan petre calin georgescu inquam jpg
aeroport sua istock jpg
HORATIU POTRA Inquam jpg
ambulanta jpg
bani foto amator jpeg
plic bani deschis scaled jpg
imperiul roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net