Ce trebuie să punem la rădăcina morcovilor în luna mai. Vom avea legume mai mari și mai gustoase ca oricând
Morcovii sunt un ingredient crucial în nenumărate rețete, iar pe lângă gustul bun pe care îl au, ei sunt și foarte sănătoși! Iar dacă ne numărăm printre românii care au propria grădină, poate că ne-am gândit deja să cultivăm proprii noștri morcovi! Ei bine, pentru ca aceștia să fie mai buni și mai sănătoși ca niciodată, este important să știm ce să punem în luna mai la rădăcina lor!

Puține lucruri ne vor aduce la fel de multă mândrie decât faptul că mâncarea din farfuria noastră a fost făcută din ingrediente ce provin din propria noastră grădină. Iar atunci când vine vorba despre legume pe care le putem crește, morcovii sunt, fără doar și poate, o alegere simplă și destul de comună. Însă, tot există anumite trucuri pe care trebuie să le știm, pentru a cultiva legume mari și delicioase!
Mai precis, este foarte important să știm precis ce trebuie să punem la rădăcina morcovilor, la începutul lunii mai. Iar potrivit grădinarilor cu experiență, putem apela la nisip fin, sau turbă, pentru afânarea solului! Morcovii au nevoie de un sol bine drenat și afânat, motiv pentru care nisipul fin este perfect!
Ce trebuie să punem la rădăcina morcovilor în mai
De asemenea, în luna mai vom putea pune la rădăcina morcovilor și cenușă de lemn. Aceasta este o bună sursă de potasiu și fosfor și va ajuta la dezvoltarea rădăcinii. Însă, nu trebuie să folosim o cantitate prea mare, ori cenușa va începe să aibă un efect negativ asupra morcovilor.
În plus, făina de oase, sau praful de roci, sunt o altă sursă perfectă de fosfor. Ele trebuie introduse în sol înainte de brăzdare, pentru ca legumele noastre să fie mai frumoase și mai gustoase ca oricând!
Cojile de ou pot fi foarte bune pentru legume
Un alt truc comun folosit de grădinarii cu experiență este cel al utilizării cojilor de ou. Acestea pot fi un îngrășământ foarte bun pentru legume, deoarece cojile de ou sunt o bună sursă de calciu. Tot ce trebuie să facem este să le presărăm în brazdă, sau să le îngropăm lângă rădăcinile morcovilor.
Astfel, vom avea parte de legume mari, gustoase și mult mai sănătoase ca până acum! Iar imediat ce vom gusta din morcovi, vom simți imediat diferența de gust!